Robotică la Muzeul Antipa , 1 februarie 2020

Robotică la Muzeul Antipa , 1 februarie 2020

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și ȘCOALA IT vă invită la un program special de Robotică și programare la Muzeul Antipa!

În cadrul acestui curs, copiii vor învăța noțiuni introductive despre robotică și programare, vor descoperi cum arată echipamentele IT văzute prin ochii unui specialist și vor afla cum sunt construiți roboții și cum se pot programa ei pentru a îndeplini diverse sarcini.

În această sâmbătă:

Robotica si Programare - Atelierul 1: Secvența, 1 februarie: 13:30 - 14:30

In cadrul acestui atelier vom invata impreuna ce este un algoritm, ce inseamna un program, cum se construieste o schema logica. Si in aceeasi intalnire vom experimenta cele invatate, direct pe roboti. Vor invata cum sa gandeasca in pasi secventiali, lucru ce ii va ajuta in programare dar si in viata de zi cu zi, de la planificarea unui weekend pana la planificarea unei vacante intregi. Totul este programare:)!

Electronica in robotica - Atelierul 1: Energie, materiale conductoare si izolatoare, 1 februarie: 15:00-16:00

Hai sa vedem cum circula energia si sa facem impreuna un generator de curent! Hai sa testam materiale diverse pentru a misca robotii nostri. Ai putea sa misti un robot cu ajutorul unor portocale? Dar ce zici daca vom aprinde becuri cu ajutorul merelor si facem curse de roboti comandati din morcovi si frunze?

Participând la acest curs, micuții își vor putea forma un model de organizare mentală care îi va ajuta să abordeze mai simplu și mai clar situațiile, indiferent că este vorba despre rezolvarea unui exercițiu matematic sau realizarea unei compuneri. De asemenea, copiii vor învăța încă de pe acum să ia decizii responsabile și să înțeleagă efectul lor pe parcursul derulării acțiunilor planificate.

Grupa de vârstă

Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani.

Perioada de desfășurare

Atelierele se desfășoară în fiecare sâmbătă între orele 13:30 şi 14:30.

Taxa de participare

— Modulul I – 260 lei / participant;

— 1 ședință – 60 lei /participant.

Taxa de participare se achită integral la sediul Muzeului, cu cel puțin trei zile înainte de începerea ședinței.

Înscrierea copiilor se face prin e-mail la info@antipa.ro sau completând formularul (antipa.ro/rezervari), în limita a 15 locuri/grupă

Pentru formarea unei grupe este necesar un număr minim de 10 participanți.