ROBO CARO SUMMER CAMP

Detalii la: +40757099300

Vara aceasta stafeta CARO SUMMER CAMP este predata robotilor !

Vara 2020 = ROBO CARO SUMMER CAMP!

In contextul actual, CARO SUMMER CAMP este organizat intr-o formula speciala, cu o stafeta predata Roboticii. De aceea, anul acesta va asteptam la ROBO Caro Summer Camp 🙂

Copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani vor beneficia de locatia CARO – outdoor si de cursuri de robotica,  dezvoltare personala, tir cu arcul si  african drumming.

Locatia Caro este recunoscuta pentru oaza de linişte şi grădinile frumos amenajate.  De aceea, toate activitatile se vor desfasura outdoor, cu respectarea restrictiilor actuale impuse.

Perioada de desfasurare:

Modulul 1: 6-10 iulie 2020

Modulul 2: 13-17 iulie 2020

Modulul 3: 20-24 iulie 2020

Modulul 4: 3-7 august 2020

Modulul 5: 10-14 august 2020

Modulul 6: 17-21 august 2020

de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 13.00, cu urmatorul program : program.pdf

Tarif 750 lei / modul.

Anul acesta va asteptam cu urmatoarele cursuri* :

Robotica: smart city

In fiecare an, la Caro Summer Camp, atelierele de robotica ii ajuta pe copii sa invete programare, dar si sa controleze roboti educationali. Anul acesta atelierele de robotica si programare primesc o extindere importanta, participantii urmand a lucra pe proiecte care implica si notiuni de matematica, inginerie, stiiinta si tehnologie. Lucram cu multe materiale, dar programam si roboti, construim si invatam, ne distram si impartasim informatii noi. In cadrul atelierelor vom construi mini-orase smart.

Atelier sustinut de Cristian Lacraru, fondator al progamului educational SCOALA IT. Pe Cristian il puteti asculta si la radio Itsy Bitsy.

Dezvoltare personala

“Copiii merita toata atentia noastra”

Atelierul este menit să dezvolte stima de sine în care se regăsesc recunoașterea calităților proprii, valorificarea lor, dezvoltarea gândirii pozitive, îmbunătățirea imaginii de sine, acceptarea greșelilor și transformarea lor în oportunități de învățare.
Avem in vedere si dezvoltarea calităților conversaționale (ascultare activă, începerea, menținerea și finalizarea unei conversații, tratarea altor persoane cu respect, formule de politețe, iertarea, comunicarea nonverbală și limbajul corporal), dezvoltarea abilităților de socializare (capacitatea de a-și aștepta rândul la activitățile de grup, cum invităm un alt copil la joacă, acceptarea criticilor, oferirea de complimente, dezvoltarea modalităților de reglare emoțională: identificarea și înțelegerea propriilor emoții, dezvoltarea autocontrolului, controlul furiei și al altor emoții negative, relaxarea, gestionarea emoțiilor).

Atelier sustinut de: Anita Danciulescu, psiholog clinician, psihoterapeut in terapie experientiala unificatoare si dezvoltare personala, psiholog educational.

TIR cu arcul:

Tirul cu arcul este una dintre formele de agrement care îmbină disciplina sportivă cu placerea tirului în sine. Este o activitate care stimulează concentrarea si atenția copiilor.

Fiecare sesiune de tragere începe cu explicarea măsurilor de siguranță precum si a regulilor de tragere. Un instructor va fi prezent mereu pentru a ajuta si a explica pas cu pas ce trebuie făcut pentru a îmbunătăți eficiența de tragere.

Atelier sustinut de: Alexandru Matei, profesor de istorie si antrenor de tir cu arcul

African drumming:

Drumming-ul este o modalitate excelentă de relaxare, distractie si conectare cu ceilalți. Participanții folosesc o toba de mână, invata sa tina ritmul si isi dezvolta abilitatile de improvizatie, creativitatea si concentrarea.
Cercetările lui Howard Gardner asupra inteligențelor multiple descriu modul în care oamenii demonstrează abilități și talente diferite în timp ce învață.
Folosirea ritmului si a scandării cântecelor poate crește atenția și interesul copiilor, în timp ce îi motivează să învețe (Howard Gardner, 1985.)

Atelier sutinut de: Mark  Oostendrop, nascut in Africa de Sud, fondator al Ikhaya drum, promotor al culturii africane in Romania.